Heureka – spoznajom do uspjeha

Nova nastava stiže u Srednju školu Ivanec - osmišljena četiri nova kurikuluma fakultativne nastave

Srednja škola Ivanec

Objavljeno: 10.07.2016. 10:42

Zadnja izmjena: 10.07.2016. 10:43

Foto: Srednja škola Ivanec

U Srednjoj školi Ivanec u četvrtak, 7. srpnja, održan je treći sastanak radne skupine za izradu novih kurikuluma fakultativne nastave u sklopu europskog projekta "Heureka – spoznajom do uspjeha".

– Gimnazijski su programi općenito zastarjeli i usredotočeni na reprodukciju sadržaja, a ne na ishode učenja. Stoga smo uvođenjem inovativnih i suvremenih fakultativnih predmeta našim učenicima željeli ponuditi suvremenu nastavu. – istaknula je Lidija Kozina, ravnateljica Srednje škole Ivanec.

Zajedno s partnerom na projektu, Srednjom školom Mate Blažine iz Labina, kroz ovaj su projekt osmišljena četiri nova kurikuluma fakultativne nastave – statistika, eksperimentalna fizika, digitalna kartografija i razvoj mobilnih aplikacija, koji su predstavljeni na radnom sastanku. Cilj ovog projekta uvođenje je suvremenih i inovativnih fakultativnih predmeta iz prirodoslovlja, matematike i informatike u gimnazijsko obrazovanje. 

Učenici Srednje škole Ivanec i Srednje škole Mate Blažina u Labinu tako će od sljedeće školske godine moći naučiti, primjerice, kako koristiti GPS uređaj, kako izraditi rješenje za funkcionalnu mobilnu aplikaciju ili kako prikupiti i pravilno tumačiti statističke podatke.

Zahvaljujući ovom projektu, čija je ukupna vrijednost 1.338.388,39 kuna, nabavljena je i nova, suvremena oprema za kabinete iz fizike, softverska podrška i druga nastavna pomagala.

Komentari