Uslijed povećanja broja hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na Covid-19 slijedi reorganizacija rada u OB Varaždin, javljaju iz bolnice.

Budući da je poznata činjenica da čak do 20 posto zaraženih bolesnika u konačnici završi na bolničkom liječenju, postoji sve veći pritisak na bolnički zdravstveni sustav i sve veći priljev zaraženih pacijenata.

Udvostručen broj pacijenata
 

Tako se i u OB Varaždin samo u zadnjih 48 sati broj pacijenata na bolničkom liječenju udvostručio. Na današnji dan na bolničkom liječenju nalazi se 19 pacijenata. To su sve teško oboljele osobe sa teškom kliničkom slikom koja uključuje upalu pluća a jedna je na respiratoru.
Zbog zapunjenosti Primarnog respiracijskog centra u KB Dubrava i Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” takve bolesnike nije više moguće transportirati na liječenje u Zagreb kao što je to do sada bio slučaj pa se spomenuti pacijent nalazi na respiratoru u OBV. - Ovakav veliki broj hospitaliziranih pacijenata zahtjeva hitnu reorganizaciju bolničke službe, što se, nažalost, mora odraziti i na obim usluga koje će OBV u sljedećim danima pružati svojim sugrađanima - poručuju iz bolnice. 

Očekuje se povećanje bolesnika


samoizolaciji nalazi se 36 bolničkih djelatnika i dodatnih 10 je pozitivno na koronavirus, što čini praktički 3 posto ukupnog broja djelatnika bolnice. - Ovim putem obavještavamo korisnike naših usluga da će se opseg specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite i hladnog programa koji uključuje dio naručenih operacijskih zahvata i dijagnostičko-terapijskih postupaka morati postepeno smanjivati. Opća bolnica Varaždin radit će prema trenutno dostupnom broju djelatnika i prema trenutnim mogućnostima. Zbrinjaviti će se svi hitni bolesnici, djeca i onkološki bolesnici, a sve one kod kojih će doći do privremene odgode operacijskog zahvata, dijagnostičko-terapijskog postupka ili pregleda, u ovom trenutku molimo za razumijevanje i strpljenje, piše u priopćenju OB Varaždin.

 

Ključne riječi: koronavirus, ob varaždin,

Komentari

18.10.2020. 13:11h Zadnja izmjena: 19.10.2020. 08:17