Nova pobjeda za "krojače" u Turskoj, pala i Universitatea

Objavljeno: 02.02.2011. 16:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Nogometaši Varaždina nastavljaju s dobrim predstavama u prijateljskim utakmicama na pripremama u Turskoj. Nakon gruzijskog Torpeda, "krojači" su torpedirali i rumunjsku Universitateu iz Cluja.

Turska Antalya je postala kao domaći teren nogometašima Varaždina. "Krojači" su pobijedili i u drugoj prijateljskoj utakmici u Turskoj. Golovima Filipa Škvorca i Nikole Šafarića s 2:1 pala je i rumunjska Universitatea iz Cluja.

Više od pobjede trenera Samira Toplaka razveselila je dobra igra.

-  Iznimno sam zadovoljan i današnjom utakmicom i to ne samo rezultatom i pobjedom 2:1, već i pristupom mojih igrača. Lako je igrati u domaćem prvenstvu gdje manje više poznaš protivnika i njegovu igru, a veći je problem igrati protiv nepoznate momčadi. Danas su moji igrači iskazali veliku zrelost jer su se bez problema prilagodili igri protivnika i parirali mu u svakom segmentu. Rumunji su igrali vrlo čvrsto, muški, ali u granicama fer i korektne igre i riječ je o jako dobroj momčadi tako da je zadovoljstvo zbog pobjede još veće - izjavio je nakon utakmice trener Varaždinaca Samir Toplak.

NK „Varaždin“ započeo je susret u sljedećem sastavu, Krklec, Šimek, D. Škvorc, Sušac, Posavec, Tkalčić, Aganović, Glavina, Šafarić, F. Škvorc i Zubak. Od početka drugog poluvremena priliku su dobili Hojski, Dudić i Asanović. Do kraja utakmice priliku da zaigraju dobili su gotovo svi igrači.

Universitatea je inače jesenski dio sezone završila na 14. mjestu rumunjskog prvenstva s 20 osvojenih bodova, 19 manje od prvoplasiranog Otelula iz Galatija. U momčadi inače imaju prekaljene internacionalce: argentince, brazilce, francuze i španjolce te nekoliko zvučnijih rumunjskih igrača kao što su Daniel Munteanu i Adrian Cristea.

No, varaždinski "krojači" na to nisu obazirali i, unatoč činjenici da rezultat to ne pokazuje, relativno lako "iskrojili" razvikane rumunje i ubilježili drugu pobjedu u sklopu priprema u Turskoj. Podsjetimo, prije dva dana "krojači" su svladali i gruzijski Torpedo iz Kutaisija golom Davora Vugrinca.

U Turskoj će "krojači" odigrati još tri prijateljske utakmice, protiv moldavskog Sheriffa iz Tiraspola, ukrajinskog Metalurga iz Zaporožja i korejskog Gyeongnama iz Changwona.




Komentari