greda i druškovec

Nova rasvjeta na malonogometnim igralištima na području Općine Maruševec

Objavljeno: 16.05.2024. 08:10

Zadnja izmjena: 16.05.2024. 08:10

Kako javljaju iz Općine Maruševec, nakon što je zadnjih godina LED rasvjeta zasvijetlila na sportskim terenima u naseljima Maruševec, Novaki, Jurketinec, Čalinec i Donje Ladanje, u minulim su tjednima završeni radovi na osvjetljavanju malonogometnih igrališta kod područnih škola u Gredi i Druškovcu.

Općina Maruševec izdvaja proračunska sredstva u cilju poboljšanja sportske infrastrukture na svom području ne bi li na taj način potaknula što veći broj građana na bavljenje sportom, rekreaciju i treniranje. Ove su godine na red došli tereni u sklopu područnih škola u Gredi i Druškovcu, koje učenici kroz dan koriste za provođenje programa tjelesne i zdravstvene kulture, vikendima nogometaši za utakmice malonogometne lige, a od sada je sportašima omogućeno korištenje terena u večernjim i noćnim satima.

- Riječ je o investiciji vrijednoj 17 tisuća eura koje je Općina Maruševec ove godine namijenila Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec da bi igrališta kod područnih škola opremila dugo očekivanom i potrebnom LED rasvjetom. Svake godine izdvajamo značajna proračunska sredstva za modernizaciju i održavanje sportske infrastrukture u našem vlasništvu. Veseli me što mladi po postavljanju rasvjete više vremena provode na sportskim terenima i nadam se da će tako biti i ovdje – rekao je prilikom obilaska igrališta u Gredi i Druškovcu načelnik Općine Mario Klapša.

Komentari