obavijest iz mup-a

FOTO Nova regulacija prometa u Trenkovoj ulici u Varaždinu - provjerili smo kako funkcionira

Objavljeno: 19.09.2016. 15:46

Zadnja izmjena: 19.09.2016. 20:03

Kao što su već javljali mediji, od danas je na snazi nova regulacija prometa u Trenkovoj ulici, na dijelu od Ulice N. Fallera do Kurelčeve ulice.

Smjer dopuštenog kretanja vozila sada je obrnut od onoga kako je bilo do danas. Drugim riječima, više ne smijete voziti od Kurelčeve prema Fallerovoj, nego samo iz Fallerove prema Kurelčevoj.

Iako se radi o ne suviše prometnoj ulici, ipak je upravo na ovoj dionici smješten područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gdje svakodnevno svraćaju brojni nezaposleni.

Kako bi se spriječile zabune, prometna je policija postavila razne oznake. Na ulazu iz Fallerove imamo znak za novu regulaciju prometa. A na križanju s Kurelčevom čak tri dobro vidljiva znaka (od kojih su dva stalna) upozoravaju sudionike na promjenu. 

Po cesti su iz smjera Fallerove iscrtane bijele strelice za pokazivanje pravilnog smjera.

Zbunjeni vozači i nehajni biciklisti

U vrijeme kada smo mi obišli ovu dionicu, nije bilo prometne policije niti prometne mladeži. Uistinu, promet je bio sasvim rijedak, ali u svega nekoliko minuta koliko smo se tamo zadržali primijetili smo četiri vozila koja su zastala pred novom regulacijom prometa i okrenula se nazad. Nitko od njih nije se usudio kršiti propise.

Prišli smo jednome od zbunjenih vozača i pitali je li znao za novu regulaciju prometa. 

- Iskreno rečeno - nisam. - priznao je prije no što se vratio putem kojim je i došao.

Vjerojatno ne bi bilo loše da se već u Kurelčevoj postavi znak zabrane skretanja.

Posebna su priča biciklisti. U tih par minuta prošli ih je barem šest-sedam u krivom smjeru, među njima i neki maloljetnici.

Očito će trebati još vremena da se građani naviknu na nova pravila koja vrijede za ovu dionicu Trenkove ulice.

Komentari