edukativna tabla

NOVA VES Dvojezična tabla otkriva osnovne informacije o staroj lipi iz 15. stoljeća

Objavljeno: 09.03.2020. 14:40

Zadnja izmjena: 09.03.2020. 14:42

U cilju veće prepoznatljivosti te isticanja biološke raznolikosti Varaždinske županije, u subotu je u Novoj Vesi Petrijanečkoj otkrivena dvojezična informativno -  edukativna tabla na kojoj se na hrvatskom i engleskom jeziku pružaju osnovne informacije o staroj lipi iz 15. stoljeća koja raste pokraj kapele Sv. Katarine u Novoj Vesi.

Udruga „Nova Ves u srcu“, ističe predsjednik Udruge i županijski vijećnik Roman Strelec, nakon nekoliko uspješnih projekata u 2019. godini, inicirala je te provela i ovaj projekt koji će se u narednom vremenu vezati i na očuvanje te zaštitu lipe kao vrijednog biološkog, kulturološkog i povijesnog spomenika.

U sklopu projekta, uz otkrivanje dvojezične informativne ploče sa osnovnim informacijama o višestoljetnoj lipi, izdana je i brošura u kojoj se o stablu lipe govori iz povijesnog i drugih aspekata. Predsjednik udruge Roman Strelec, zahvalivši se Županiji na prepoznavanju važnosti ovog projekta, zajedno sa suradnicima je napomenuo kako je prepoznavanje i isticanje specifične biološke raznolikosti važno jer generira pozitivan osjećaj pripadnosti kao i čvrstu poveznicu sa poviješću kojoj je ova višestoljetna lipa bila svjedok.

 

Komentari