OPĆINA PETRIJANEC

NOVA VES U tijeku su radovi na energetskoj obnovi zgrade Sportskog centra

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.10.2019. 12:49

Zadnja izmjena: 04.10.2019. 12:55

U  naselju Nova Ves Petrijanečka u općini Petrijanec u tijeku su radovi na energetskoj obnovi zgrade Sportskog centra. Projekt je sufinanciran sredstvima općine Petrijanec te sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Prema Ugovoru o dodijeli bespovratnih sredstava ukupna vrijednost projekta energetske obnove iznosi 634.946,38 kn, od čega se 602.988,88 kn odnosi na ukupno prihvatljive troškove. Od strane Europskog fonda za regionalni razvoj dodjeljuju se bespovratna sredstva u iznosu od otprilike 340 tisuća kuna, dok je Općina Petrijanec u svojem proračunu osigurala sredstva za provedbu ovog projekta do preostalog iznosa ukupne vrijednosti projekta, tj. 295 tisuća kuna

Energetska obnova obuhvaća radove koji uključuju ugradnju nove kvalitetne PVC stolarije koja će biti ugrađena RAL gradnjom. Vanjsku ovojnicu zgrade će se toplinski zaštititi izvedbom termo fasade ETICS sustavom. Kosi krov iznad grijanog prostora će biti dodatno toplinski izoliran. Ugradit će se novi visokoučinkoviti kotao na pelete te novi termostatski ventili. Zamijenit će se dotrajala rasvjetna tijela novom LED tehnologijom te će se uvesti sustav daljinskog očitanja potrošnje energije i vode i kontrolnih mjerila energenata i vode. 

 

Komentari