Nove besplatne radionice i predavanja u varaždinskom CISOK-u

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.12.2013. 12:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger - ilustracija

Varaždinski Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) i u prosincu nastavlja sa svojim redovitim predavanjima i radionicama, koje se održavaju u prostorijama CISOK-a u Kukuljevićevoj 12.

Tako će se 11. prosinca od 17 do 18:30 sati održati radionica pod nazivom "Najčešća pitanja na razgovoru za posao". Radionica je namijenjena svim zainteresiranim građanima koji se žele dobro pripremiti za razgovor za posao. Korisnici će na radionici imati priliku čuti koja su to pitanja koja poslodavci obično postavljaju na razgovoru za posao te će uz stručnu pomoć moći pripremiti vlastite odgovore na navedena pitanja.

Predavanje pod nazivom "Studiranje u inozemstvu" održat će 12. prosinca od 13 do 14:30 sati. Predavanje je namijenjeno učenicima srednjih škola i njihovim roditeljima, a održat će ga Iva Mara Ljuština, obrazovna savjetnica u Institutu za razvoj obrazovanja. Institut za razvoj obrazovanja (IRO) od 1999. godine djeluje u području obrazovnog savjetovanja i politika visokog obrazovanja te je sastavni dio EducationUSA mreže koju je U.S. State Department ovlastio za pružanje službenih informacija o studiranju u SAD-u. Predavanje o mogućnostima studiranja u inozemstvu uključuje praktične smjernice za odabir studijskog programa, pronalazak financijske potpore za studij i prijavu na sveučilišta u SAD-u, odnosno Europi.

Isti dan, 12. prosinca, od 18 do 19:30 sati svi zainteresirani građani moći će prisustvovati predavanju "Model umrežavanja obrazovnih ustanova lokalnog i međunarodnog okruženja putem volonterskih projekata". Cilj predavanja je popularizacija volontiranja putem modela povezanosti ustanova za visoko obrazovanje i institucija lokalne i međunarodne zajednice te ukazivanje na važnost kontinuiranog praćenja kvalitete. Prezentirat će se dosadašnji rezultati suradnje s partnerskim Sveučilištima iz UK, SAD-a i Kanade te prikupiti prijedlozi za umrežavanje s ustanovama lokalnog okruženja. Predavanje će održati doc.dr.sc. Violeta Vidaček Hainš s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Prijava na sve aktivnosti obavljaju se na broj 042 302 179 ili na e-mail: [email protected], a sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno.

Komentari