OPĆINA CESTICA

Nove bespovratne potpore za poljoprivrednike u Cestici

Objavljeno: 14.11.2020. 20:22

Zadnja izmjena: 14.11.2020. 20:22

Općina Cestica svjesna je, istaknuo je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, važnosti poljoprivrede za opstojnost zajednice. 

Općina Cestica podijelila je svojim poljoprivrednicima dodatnih 172.000 kuna bespovratnih potpora. Jedna je to u nizu mjera koje Općina poduzima za jačanje lokalne poljoprivrede. 

Ugovori s 26 poljoprivrednika potpisani su u petak, 13. studenoga, a potpore su dodijeljene za tri različite namjene – podizanje višegodišnjih nasada (3), povećanje dodatne vrijednosti poljoprivrednog gospodarstva (6) i jačanje konkurentnosti (17).

- U pandemiji se osobito vidjelo koliko je važno moći samostalno se prehraniti. Koliko ovisnost o uvozu može biti pogubna. Imamo sreću pa lokalni poljoprivrednici nisu odustali od zemlje, iako se od nje sve teže živi. Mi u Općini namjeravamo vratiti seljaku značaj koji mu pripada. I koji bez dileme zaslužuje. Ovo nisu ni prve ni zadnje potpore, a ubuduće mogu biti samo veće. Sigurno ćemo se pobrinuti da naš seljak od svoje zemlje dobro živi, za dobrobit svih nas u Općini Cestica – istaknuo je načelnik Korotaj.

 

Komentari