GRAD LEPOGLAVA

Nove mjere nakon vijesti da je 21 zaražena osoba u Lepoglavi

Objavljeno: 22.10.2020. 19:38

Zadnja izmjena: 22.10.2020. 19:42

Tijekom ovog mjeseca, do 20. listopada, prema službenim podacima Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, na području grada Lepoglave evidentirana je 21 zaražena osoba što nas svrstava na visoko 4. mjesto po broju zaraženih u Varaždinskoj županiji.

Ovi podaci potvrdili su dosadašnje sumnje o lošijoj epidemiološkoj situaciji na širem gradskom području uslijed čega je Grad Lepoglava odlučio uvesti nove mjere prevencije širenja koronavirusom u nadležnosti u kojoj to može.

Primarno se to odnosi na apel građanima koji se pozivaju na krajnji oprez i dosljednu primjenu svih službeno objavljenih preporuka i mjera zaštite i samozaštite. Posebno se ističe važnost suzdržavanja od nepotrebnih okupljanja u zatvorenim prostorima i raznih proslava koje se mogu izbjeći. Prilikom čekanja u redovima ispred ustanova i trgovina potrebno je držati dovoljan razmak, a u takvim situacijama preporuča se korištenje maske i na otvorenom.

Novi protokol

Gradska će uprava, uslijed nepovoljne epidemiološke situacije od petka, 23. listopada promijeniti protokol postupanja s građanima, a sve s ciljem prevencije širenja zaraze kao i brigom za zdravlje svih građana.

Uslijed toga, ponovno se ustrojava rad u timovima na način da će jedan tim raditi od kuće, a drugi kontaktno kao i do sad. Ovime nastojimo prevenirati mogućnost zatvaranja gradske uprave zbog možebitnog proboja virusa među službenicima i dužnosnicima Grada Lepoglave.

Smanjuje se kontakt s građanima tako što će ulaz u zgradu gradske uprave biti omogućen samo uz korištenje zvonca na ulazu i zbog hitnih i neodgodivih razloga. Za sve druge upite, građani se upućuju da iste rješavaju i dogovaraju telefonskim putem i elektroničkom poštom na koje će službenici redovito odgovarati. 

Prilikom ulaska u zgradu gradske uprave obavezno je korištenje maske za lice te sredstava za dezinfekciju. Ulazi se jedan po jedan, održava se stalni razmak od 2 metra, službenik građanima mjeri temperaturu te ih zapisuje u evidenciju dolazaka.

Ovakvo postupanje primjenjivat će se do daljnjeg, a eventualne nove mjere i preporuke donosit će se ovisno o epidemiološkoj situaciji i uputama nadležnog stožera civilne zaštite ili Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Grad Lepoglava redovito će građane obavještavati o svim aktivnostima koje se poduzimaju u borbi s koronavirusom.

 

Komentari