Nove srednje škole u Ludbregu i Novom Marofu dobile zeleno svjetlo za rad

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 21.02.2013. 17:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Prema rješenju ministarstva utvrđeno je kako nove srednje škole u Novom Marofu i Ludbregu ispunjavaju sve potrebne uvjete za početak rada...

 Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izdalo je rješenje Srednjoj školi Novi Marof za izvođenje programa opće gimnazije, programa obrazovanja za stjecanje strukovnih kvalifikacija ekonomist i prodavač te Srednjoj školi Ludbreg za izvođenje programa opće gimnazije, programa obrazovanja za stjecanje strukovnih kvalifikacija opći poljoprivredni tehničar i pomoćni vrtlar, priopćili su iz Varaždinske županije.

Procjenjuje se da bi se upisivalo oko 150 učenika po školi, dok bi puni kapacitet bio između 400 i 500 učenika.

Za početak će se nastava u novootvorenim srednjoškolskim ustanovama održavati u prostorijama osnovnih škola, međutim, u budućnosti se planira izgradnja novih školskih objekata.

Razlog za osnivanje nove srednjoškolske ustanove u Ludbregu leži u činjenici da na tom upisnom području živi oko 20 tisuća stanovnika, a učenici se školuju u srednjim školama u Varaždinu i Koprivnici prilikom čega se puno vremena troši na putovanje, a samim time i na financiranje prijevoza. Isti su problemi i na novomarofskom upisnom području, na kojem živi oko 40 tisuća stanovnika.

 Škole će se razvijati kao srednjoškolski centri što podrazumijeva da bi učenici u novim srednjim školama pohađali programe koji predstavljaju širi spektar sektora u skladu s mrežom srednjih škola koju je predložila skupština Varaždinske županije, a usvojila Vlada.

Komentari