uređenje pristupne rampe

NOVI MAROF Bivši centar za socijalnu skrb uređuje se za potrebe udruga

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.12.2020. 08:14

Zadnja izmjena: 09.12.2020. 08:15

Nakon što je u Novom Marofu izgrađen novi objekt Centra za socijalnu skrb, stari objekt, kako je bilo i najavljivano, uredit će se i na korištenje predati udrugama.

Gradonačelnik Siniša Jenkač u utorak je potpisao ugovor za izvođenje radova na uređenju prostora bivšeg Centra za socijalnu skrb, s uređenjem pristupne rampe, s vlasnikom obrta za graditeljstvo „Alvin” iz Ljubešćice, Alvinom Barjaktarevićem. Vrijednost radova je 595.710,50 kuna. Rok za završetak radova je četiri mjeseca.

– Ne treba posebno podsjećati koliko su aktivne naše udruge. Od branitelja, mladih do umirovljenika. Aktivnosti i djelovanje udruga u gradskoj sredini kao što je Novi Marof zaslužuju primjerene uvjete. Uređenjem i opremanjem objekta u kojem je nekad bio Centar za socijalnu skrb dobit će upravo to – izjavio je gradonačelnik Jenkač te dodao da se u Novom Marofu vrlo dobro promišlja što se i kako može napraviti te također iskoristiti sredstva iz više izvora.

Naime, Ministarstvo hrvatskih branitelja odobrilo je Gradu Novom Marofu sredstva za projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom odnosno za ugradnju koso podizne sklopive platforme u prostoru za potrebe udruga u Novom Marofu. Odobreno je 70.000 kuna.

 

Komentari