Novi Marof dobio zemljišta vrijedna skoro 4 milijuna kuna

Objavljeno: 27.01.2011. 08:28

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: novi-marof.hr

Grad Novi Marof  bogatiji je  za zemljišta vrijedna oko 4 milijuna kuna, koja je država prenijela  u njegovo vlasništvo. U ime Grada Novog Marofa ugovor o darovanju zemljišta potpisao je gradonačelnik Darko Hrenić, a u ime Vlade RH, ugovor je potpisao Jozo Sarač, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Kako je ovom prigodom Sarač naglasio, zemljište se daje  jedinicama lokalne samouprave kako bi na svom području razvile gospodarstvo, a sav prihod od prodaje zemljišta zainteresiranim ulagačima dužni su uložiti u razvoj komunalne infrastrukture i gospodarstva. Do sada je Vlada RH poklonila 360 gospodarskih zona čija je procjena vrijednosti zemljišta  900 milijuna kuna. Pogodnost ovakvih zemljišta je što su riješeni imovinsko-pravni odnosi i nema većih prepreka za dolazak gospodarstvenika.

Zahvaljujući na darovanom zemljištu Hrenić je istaknuo kako su ove lokacije zanimljive za buduće ulagače zbog svog povoljnog položaja, a na gradskoj je vlasti da se potrudi pronaći partnere koji žele investirati na ovom području.

Konkretno, radi se o 54.305 kvadratnih metara u svrhu izgradnje poduzetničke zone "Oštrice" u procijenjenoj vrijednosti 1,6 milijuna kuna , te o 72.544 kvadratnih metara u svrhu izgradnje poduzetničke zone "Možđenec", procijenjene vrijednosti 2,1 milijun kuna. Obaveza Grada je privođenje ovih zona namijeni u roku tri godine, što je prilično nepovoljno u vrijeme recesije i smanjene gospodarske aktivnosti, te smanjenim punjenjem proračuna.


izvor i foto: novi-marof.hr

Komentari