INVESTICIJA OD 250 TISUĆA KUNA

NOVI MAROF Gradonačelnik Jenkač je uz ravnatelja Tušeka obišao radove na uređenju šumskog puta

Objavljeno: 13.03.2017. 20:18

Zadnja izmjena: 13.03.2017. 20:18

Foto: Grad Novi Marof

Gradonačelnik Siniša Jenkač je zajedno s ravnateljem Savjetodavne službe u poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu Zdravkom Tušekom obišao radove na uređenju šumskog puta 'Izvor Lonje'.

Jenkač je dodao kako se uređenje puta financira iz fonda Općekorisnih funkcija šuma te da su ti radovi jedna u nizu investicija na području Grada Novog Marofa.

- S Udrugom privatnih šumovlasnika Graber svake godine želimo urediti nekoliko šumskih putova. Konačno je red došao i na taj, a polako 'guramo' i ostale šumske putove s područja Novog Marofa, od Pake i Podevčeva do Grebengrada – rekao je gradonačelnik.

Uređuje se šumski put u duljini od 1.800 metara, a vrijednost investicije je 250 tisuća kuna.

– Održavanjem šumskih putova stavljamo ih u funkciju da bi ih lokalna samouprava mogla lakše koristiti. Financiraju se iz sredstava OKFŠ-a, što je godišnje oko 30 milijuna kuna – istaknuo je Tušek.

Gradonačelnik Jenkač posebno je naglasio važnost uređenja ovog šumskog puta i zbog činjenice na tom području žive građani Novog Marofa pa će uređeni šumski put značiti i lakši pristup do njih odnosno njihovu bolju povezanost s ostalim područjem Grada Novog Marofa.

Komentari