evo detalja

Novi Marof, Varaždinske Toplice i dvije općine nastavljaju s projektom 'Zaželi'

Objavljeno: 08.03.2024. 18:05

Zadnja izmjena: 08.03.2024. 18:10

Foto: Ilustracija

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof s partnerima, gradovima Novim Marofom i Varaždinskim Toplicama te općinama Breznica i Ljubešćica, nastavlja s projektom pomoći u kući starijim i bolesnim osobama vrijednim 643.500 eura

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je odluku o dodjeli 126.138.000 eura bespovratnih sredstava u okviru projekta „Zaželi - prevencija institucionalizacije”.  Odlukom Ministarstva i Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof dobio je 643.500 eura, što je maksimalni iznos prihvatljivih troškova. 

– Svih dosadašnji godina projekt „Zaželi” pokazao se kao pun pogodak. Ne samo da je veliki broj osoba dobilo kvalitetnu pomoć i skrb u svojim domovima, nego smo pomogli i kod zapošljavanja osoba koje su dugo vremena bile u nepovoljnom položaju, odnosno bez mogućnosti pronalaska zaposlenje – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Ovim projektom zaposlit će se 13 osoba koji će na području dva grada i dvije općine voditi brigu o 78 korisnika.

– Povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina postiže se osiguravanjem dugotrajne skrbi. A upravo to se omogućuje ovim projektom. Pokazalo se da se pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom, u velikoj mjeri podiže kvaliteta njihova života – poručila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratkovi.

Komentari