Novi Marof: Klub Kukuriku koalicije napustio i predsjednik Vijeća Ivica Šantek

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 22.07.2014. 12:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger/arhiva

Nakon što je prošlog tjedna, 14. srpnja, Klub vijećnika Kukuriku koalicije napustio laburist Boris Ravić, koji je gradonačelniku Hreniću pritom unaprijed najavio kako ga neće podržati prilikom izglasavanja proračuna, sada je Klub napustio i Ivica Šantek (HSS) te prešao oporbeni Klub HDZ-a.

Riječ je o već šestom po redu napuštanju bilo političke stranke bilo Kluba vijećnika u tom Gradu, koje se zaredalo nakon Hrenićevog napuštanja HNS-a i podrške Radimiru Čačiću poslije njegovog isključenja iz stranke.

>>Burno u Novom Marofu: Laburist Ravić najavio Hreniću da neće podržati proračun

>>Hrenić odgovorio na prozivke: Koje bi to projekte donijela nova vlast?!

Iz Kluba vijećnika Kukuriku koalicije Šantek je izašao pod obrazloženjem koje prenosimo u cijelosti:

Slijedom događaja koji su se dogodili na političkoj sceni Grada Novog Marofa (istupanje gradonačelnika g. Darka Hrenića iz HNS-a, istupanje g. Marijana Kopjara iz SDP-a, istupanje g. Nedjeljka Matejaka kao dogradonačelnika iz HNS-a, istupanje g. Borisa Šafrana iz HNS-a, izlazak iz Kluba vijećnika HNS-a-SDP-a-HSU-a-HSS-a-Hrvatskih laburista g. Borisa Ravića, te napose ne podrške novog vodstva HNS-a Grada Novog Marofa na čelu s predsjednicom gospođom Dragom Bitar), Hrvatska seljačka stranka održala je u petak 18. srpnja hitan sastanak predsjedništva i članova HSS-a Gradske organizacije Novi Marof te jednoglasno donijela odluku da se napusti Klub vijećnika HNS-SDP-HSU, te prijeđe u Klub Hrvatske demokratske zajednice .
 
- Kao predsjednik Gradske organizacije HSS-a, ali prije svega kao predsjednik Gradskog Vijeća Grada Novog Marofa izražavam žaljenje zbog nastale situacije, ali na taj način samo Gradsko vijeće ne može funkcionirati te se ne mogu donositi pravovaljane odluke - rekao je Šantek.
 
Šantek je također izrazio "nadu da će se u nastalim okolnostima spomenuti problemi riješiti što prije, a zacrtani projekti, posebnice realizacija subvencioniranja udžbenika u potpunosti ralizirati na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća".
 
Podsjetimo, HSS i Laburisti u Klub vijećnika Kukuriku koalicije ušli su nakon što Darko Hrenić nije izabran za gradonačelnika u prvom krugu, te su u zamjenu za podršku njemu dobili mjesto predsjednika i potpredsjednika u Gradskom vijeću.
 
Kao što smo izvjestili prošlog tjedna, laburist Boris Ravić Klub je napustio pod obrazloženjem "kako je Hreniću dao dovoljno vremena da realizira projekte zbog kojih su ga podržali, ali projekti se ili ne realiziraju ili ne idu onom dinamikom koja je dogovorena".
 

Komentari