Vrijednost radova je 284.963,38 kuna

NOVI MAROF Kreće sanacija klizišta u Podevčevu, danas potpisan ugovor

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.09.2019. 13:48

Zadnja izmjena: 05.09.2019. 14:08

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i Mario Veselnik, vlasnik obrta za niskogradnju i nadzor „Niskogradnja Veselnik“, potpisali su u Novom Marofu ugovor o radovima na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti u Podevčevu.

U sljedeća dva mjeseca sanirat će se klizište u Podevčevu, uz nerazvrstanu cestu kod kućnog broja 18. Vrijednost radova je 284.963,38 kuna s PDV-om.

– Ovo je samo dio od sredstava i aktivnosti koje se rade na sanaciji klizišta na području grada Novog Marofa. Riječ je o ukupnom iznosu većem od milijun kuna. Upravo je zakonskim izmjenama za vrijeme aktualne Vlade, a preko Hrvatskih voda, omogućeno da se konkretnije pristupi ovom problemu i da se krene u saniranje većeg broja klizišta koji posebice na sjeveru Hrvatske stvaraju velike probleme – kazao je nakon potpisivanja gradonačelnik Jenkač zadovoljan što kreću radovi na sanaciji u Podevčevu.

Dio sredstava za sanaciju klizišta u Podevčevu osigurale su Hrvatske vode. Naime, početkom srpnja gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković potpisali su u Zagrebu ugovore o sufinanciranju projektne dokumentacije i radova sanacije klizišta. Jedno od njih je klizište u Podevčevu, predio Cecelja Brijeg, a za taj projekt su Hrvatske vode izdvojile 143 tisuće kuna. Na području Novog Marofa Hrvatske vode izdvojile su još 800 tisuća kuna za sanaciju klizišta Čevo na županijskoj cesti te 200 tisuća kuna za sanaciju klizišta na lokalnoj cesti u Donjem Makojišću

Komentari