poruka mira

NOVI MAROF Odali počast vukovarskim žrtvama, Jenkač: "Moramo oprostiti, ali ne smijemo zaboraviti"

Objavljeno: 18.11.2019. 19:12

Zadnja izmjena: 18.11.2019. 19:15

U znak sjećanja na sve poginule te nestale branitelje i civile grada Vukovara, izaslanstvo Grada Novog Marofa i ove je godine zapalilo svijeće kod spomen križa.

Gradonačelnik Siniša Jenkač u svom je obraćanju podsjetio da je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara godišnjica događaja koji je obilježio noviju povijest Hrvatske - To je događaj koji ne smijemo zaboraviti. Zato su se i ovoga puta okupili naši branitelji, gradska vlast, policija i građani, kako bi se prisjetili 1991. godine i žrtve Vukovara te odali počast poginulima, braniteljima, građanstvu i svima onima čije su se patnje nastavile po srpskim i bosanskim zatvorima.”

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će 18. studenoga odlukom Vlade, odnosno Hrvatskoga sabora, od iduće godine biti blagdan i nositi naziv Dan sjećanja na žrtve domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te tako ostati trajno uklesan među važnim datumima koje obilježavamo u Republici Hrvatskoj.

- Vukovar i Škabrnju, ali i ostala mjesta u kojima su stradali naš narod i naši branitelji ne smijemo zaboraviti – moramo o tome govoriti i sjećati se. Moramo oprostiti, ali ne smijemo zaboraviti - kazao je novomarofski gradonačelni

Komentari