EUROPSKI PROJEKT

NOVI MAROF Održana završna konferencija projekta „Evergreen 54+”

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.09.2019. 08:50

Zadnja izmjena: 20.09.2019. 08:52

U novomarofskom Pučkom otvorenom učilištu jučer je održana završna konferencija projekta „Evergreen 54+”, provedenog s ciljem unapređenja kvalitete života osoba starijih od 54 godine i prepoznavanja njihovih potencijala u lokalnim zajednicama.

Projekt vrijedan gotovo 600.000.00 kuna sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a dio sredstava osigurali su Ministarstvo kulture iz državnog proračuna Republike Hrvatske i Grad Novi Marof.

Na konferenciji je sudjelovala i Ivana Kušek, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof koja je naglasila:„Osnovni cilj je bio potaknuti osobe starije životne dobi da se uključe u kulturni život zajednice i taj smo cilj postigli, a oni su sad već zainteresirani i za daljnje aktivnosti. Imali smo 73-oje polaznika iz svih udruga umirovljenika koje djeluju na području grada Novog Marofa, a uključili su se u dramsko – plesne radionice, orkestar, zbor te u radionicu pisanja dramatizacije i snimanja priča na CD.”

Zadovoljan realizacijom projekta i interesom građana 54+ je i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač. - Mi gradonačelnici volimo betone, volimo asfalt, ali ovo je sadržaj koji „daje dušu” ovom gradu, ovom centru i drago mi je da su svi dijelovi projekta, od literarnih izvedbi, glume, plesa, do muzičkih izvedbi, bili uspješni i okupili dovoljan broj polaznika te da je projekt uspješno završio i opravdao svoje financiranje - rekao je Jenkač i dodao kako je projekt potaknuo mnoge koji dosad nisu sudjelovali u društvenom životu grada da se aktiviraju.

Komentari