treća podjela ove godine

Novi Marof podijelio 33 tisuća kuna potpore za novorođene

Objavljeno: 26.08.2016. 12:53

Zadnja izmjena: 26.08.2016. 12:53

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač podijelio je u petak 25 naknada za novorođene u iznosu od 33 tisuće kuna. To je bila treća podjela naknada u Novom Marofu ove godine, a do sada je iz proračuna za tu namjenu izdvojeno 108 tisuća kuna.

U prošloj je godini za 102 naknade utrošeno 148,5 tisuća kuna. Gradonačelnik Jenkač kazao je da je briga za najmlađe, mlade, ali i socijalno ugroženu skupinu građana, svakako jedan od prioriteta gradske uprave,a gradska davanja sežu i do 750.000 kuna godišnje. 

Osim isplate jednokratne pomoći Grad Novi Marof i na druge načine pomaže obitelji i mlade. Radi se o sufinanciranju prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola, stipendiranju studenata, sufinanciranju vrtića. Tako je samo u prošloj godini isplaćen iznos od 2,8 milijuna kuna za sufinanciranje cijene vrtića. Ta razina izdvajanja sredstava predviđena je i u ovoj godini.

–Moguće je da će ova godina biti rekordna u izdvajanju za novorođenčad što me, kao gradonačelnika, posebno veseli. Natalitet je u padu, ali taj pad se usporava što je dobro. Upravo ovakve prigode i susreti vesele sve nas – kazao je Jenkač prilikom podjele naknada.

Prema odluci Grada Novog Marofa pravo na jednokratnu novčanu potporu za novorođeno prvo dijete imaju roditelji ili samohrana majka u iznosu od 1.000 kuna, a za drugo i svako naredno dijete, novčana potpora se povećava za 500 kuna po djetetu.

 

 

Komentari