prijem za roditelje i njihove bebe

FOTO Novi Marof pomaže roditeljima: peti put ove godine dodijeljene potpore grada za novorođene

Objavljeno: 02.12.2016. 10:16

Zadnja izmjena: 02.12.2016. 10:16

Foto: Željko Porobija

Današnji trenuci veselja s roditeljima novorođene djece u uredu gradonačelnika Novog Marofa već je peto koje je organizirano ove godine. Ovaj je put Grad dodijelio 18 novih potpora u ukupnoj vrijednosti od 26,5 tisuća kuna.

Time je broj potpora za ovu godinu dosegao brojku od 104, za što je izdvojeno 148 tisuća kuna. Roditelji prvorođenog djeteta dobiju 1000 kn potpore, dok se za drugo i svako naredno dijete, novčana potpora se povećava za 500 kuna po djetetu.

– Iako ukupan iznos za potpore raste u odnosu na prošlu godinu to je povećanje rashoda koje s veseljem i zadovoljstvom pratimo jer više potpora znači i više malih Novomarofčana. - izjavio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Inače, zanimljivost ove dodjele potpora je što su ju primili Štefica i Zvonko Slunjski iz Završja Podbelskog za sedmo dijete u obitelji. Uz još jednu obitelj iz Mađareva, koja ima osmero djece, riječ je o najbrojnijoj obitelji na području grada Novog Marofa. U našoj fotogaleriji možete vidjeti dodatne detalje s današnjeg primanja.

Komentari