vrijednost radova 160 tisuća kn

NOVI MAROF Potpisan Ugovor o radovima na sanaciji Spomen područja u Podrutama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.10.2019. 13:56

Zadnja izmjena: 17.10.2019. 13:57

Gotovo 30 godina nakon što je izgrađeno, Spomen područje u Podrutama bit će uređeno, a ugovor o radovima na sanaciji u četvrtak su potpisali novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač i direktor tvrtke Novokom iz Novog Marofa Marinko Hođa.

Spomen područje u Podrutama mjesto je na kojem se svake godine odaje počast petorici poginulih članova Promatračke misije Europske zajednice čiji je nenaoružani helikopter 7. siječnja 1992. godine s dvije rakete pogodio i srušio zrakoplov JNA.

„Vrijeme je da konačno uredimo Spomen područje u Podrutama, a taj smo mali projekt uređenja prijavili na Ministarstvo branitelja koje će sufinancirati sanaciju sa 60 tisuća kuna. Natječaj smo raspisali, sad potpisujemo ugovor i krećemo s realizacijom uređenja Spomen područja koje je u relativno lošem stanju”, izjavio je gradonačelnik Jenkač te najavio da će se nakon sanacije Spomen područja nastaviti s radovima. - Nastavit ćemo s aktivnostima vezanim uz uređenje puta i ceste do Spomen područja, ali i do gotovo kilometar udaljenog naselja - rekao je Jenkač.

Vrijednost radova na sanaciji Spomen područja u Podrutama, koji će obuhvatiti sanaciju spomen kapele i potpornih zidova te uređenje partera, je oko 160.000,00 kuna, a radovi bi trebali biti dovršeni do kraja studenoga ove godine. Uz potporu Ministarstva branitelja, sredstva za sanaciju su osigurana i u proračunu Grada Novog Marofa.

Komentari