Sudbina djece u Domovinskom ratu

Novi Marof: Promociji knjige “Krhotine djetinjstva“ nazočio i pomoćnik ministra obrane RH

Objavljeno: 13.03.2016. 12:54

Zadnja izmjena: 13.03.2016. 13:16

Foto: Ivo Loborec

U novomarofskom kulturnom centru Ivan Rabuzin održana je svečana promocija knjige “Krhotine djetinjstva“, u kojoj je skupljeno 40 svjedočanstava o Domovinskom ratu, progonstvu, brojnim stradanjima, te gubitku najbližih, a sve to viđeno je očima djece iz različitih krajeva Hrvatske...

Spomenutu knjigu izdala je Udruga “Žene u domovinskom ratu- Zadar“, a uredile su je i predstavile predsjednica Udruge Ivana Haberle te  Gordana Uskok i Vera Jurčević.

Zadranke su organizirale promociju u suradnji s Udrugom SJP PU Varaždinske “Roda“.

Promociji ove dokumentarne knjige nazočili su gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač, pomoćnik ministra obrane RH Zdravko Jakop iz Ivanca, jedan od ratnih zapovjednika 7. GBR “Puma“ Željko Dvekar, te branitelji iz cijelog novomareofskog kraja.

Gošće su tijekom predstavljanja knjige naglasile da je u Domovinskom ratu poginulo više od 400 djece, jer mnogo mališana nije imalo prigodu potražiti sigurnost, daleko od granata i bombardiranja.

- Svjedočenja su autorice prikupile od danas odraslih ljudi kojima ne blijede sjećanja na razdoblje života u kojem su imali 10 ili 15 godina. Sve što je zapisano u knjizi “Krhotine djetinjstva“ ostat će kao poruka mladima, ali i starijima koji ne smiju biti empatični prema mlađoj generaciji – istaknuo je Ivo Loborec, tajnik Udruge varaždinskih “Roda“.

Tijekom promocije 15 članica Udruge “Žene u domovinskom ratu - Zadar“ izvelo je nekoliko domoljubnih pjesama i čitalo neke od priča iz knjige, a potom su razmijenjeni pokloni i nastavljeno  je druženje uz domjenak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Komentari