Novac od ministarstava i fondova RH

Novi Marof s gotovo milijun kuna kreće u obnovu Grebengrada, izgradnju reciklažnog dvorišta i asfaltiranje cesta

Objavljeno: 04.07.2016. 09:11

Zadnja izmjena: 04.07.2016. 09:16

Foto: Grad Novi Marof

Ministarstvo kulture uložilo je novih 300 tisuća kuna za obnovu utvrde Grebengrad iznad Novog Marofa. Riječ je o obnovi i rekonstrukciji najstarije fortifikacijske građevine na području sjeverne Hrvatske.

U periodu od 2007. do 2016. u obnovu utvrde Grebengrad uloženo je nešto više od dva milijuna kuna, a ove je godine Gradu Novom Marofu dodijeljeno već 800 tisuća kuna.

– Utvrda Grebengrad važna je za povijest Novog Marofa i predstavlja nukleus kasnijeg nastanka i razvoja našeg grada. Realizacijom ovog projekta dobila bi se jedna zaokružena priča, koja bi Grebengrad pozicionirala kao jedno od najznačajnijih izletišta ovog kraja. – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Osim sredstva Ministarstva kulture, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao je 60 tisuća kuna za sufinanciranje troškova izrade projektne dokumentacije za izgradnju reciklažnog dvorišta na području grada Novog Marofa, a Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dodijelilo je 110 tisuća kuna za asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području Novog Marofa.

Komentari