HAC odriješio kesu

Novi Marof: U tijeku sanacija velikog klizišta na prometnici Možđenec -Sudovec

Objavljeno: 28.03.2016. 15:10

Foto: Grad Novi Marof

Za sve stanovnike Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije kojima je cesta Možđenec-Sudovec najbrža cestovna veza u njihovim dnevnim rutama stižu dobre vijesti.

Naime, prema riječima gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača, koji je nedavno obišao radove, projektirana je sanacija velikog klizišta vrijednosti 75 tisuća kuna.

Ujedno su i započeli radovi. Izvođač radova je Zagorje – gradnja dok je vrijednost radova sanacije milijun i 450 tisuća kuna. Sredstva za sanaciju osigurale su Hrvatske ceste.

Prometnica Možđenec - Sudovec nije bitna samo zbog povezanosti s Koprivničko-križevačkom županijom, već i s naseljem Sudovec.

Naime, građani tog dijela Novog Marofa najbrže do centra grada mogu stići upravo tom prometnicom, dok je alternativa puno nepovoljnija i značajno duža što iziskuje dodatno trošenje vremena i dodatan trošak na gorivu.

- Radi se o cesti kojoj gravitira dosta stanovništva u obje županije, a ne smije se zaboraviti niti njen značaj kada je u pitanju promet robe. Također, u proteklom razdoblju policijski službenici iz Policijske postaje Novi Marof veliki dio svog vremena trošili su na kontrolu nedozvoljenog prometa tom cestom. Kada se ona konačno otvori prestat će potreba za tim dijelom kontrole što će dovesti do rasterećenja. Na taj će se način policijski službenici moći posvetiti ostalim obvezama posebice kada se zna da je broj službenika deficitaran – zaključio je Jenkač.

Inače, do sada je na državnoj prometnici Možđenec-Sudovec sanirano pet klizišta odnosno puzišta.

Komentari