sjednica gradskog vijeća

NOVI MAROF Višak u proračunu iznosi gotovo 10 milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.10.2019. 08:28

Zadnja izmjena: 31.10.2019. 08:29

Grad Novi Marof u prvoj je polovici 2019. godine ostvario 20,48 milijuna kuna prihoda i 15,32 milijuna kuna rashoda, što uz prošlogodišnji višak od 4,63 milijuna kuna, dovodi do trenutnog viška u proračunu od 9,78 milijuna.

Takav je prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Novog Marofa usvojen na redovnoj sjednici Gradskog vijeća. Gradonačelnik Siniša Jenkač izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima budući da se radi o višku prihoda od gotovo 10 milijuna kuna.

Na dnevnom je redu novomarofskog Gradskog vijeća bilo i Polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine koje je dobilo potporu većine vijećnika. Spomenut je projekt rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića u Novom Marofu, koji je trenutno u tijeku, kao i energetska obnova postojeće zgrade vrtića. Dovršena je gradnja nove zgrade Centra za socijalu skrb Novi Marof te je ovih dana ustanova i preseljena, a završena je i energetska obnova Osnovne škole Novi Marof.

Spomenuta je i sanacija odlagališta neopasnog otpada Čret za koju slijedi provedba postupaka javne i jednostavne nabave te priprema dokumentacije za gradnju reciklažnog dvorišta, kao i izrada projektne dokumentacije i otkup zemljišta za gradnju groblja. Nastavlja se i gradnja javne rasvjete te radovi na nerazvrstanim cestama, među kojima je i sanacija klizišta u Podevčevu.

U nastavku sjednice usvojen je i prijedlog Odluke o nerazvrstanim cestama na području Grada. Novom se odlukom uređuje upravljanje, građenje, rekonstrukcija i održavanje nerazvrstanih cesta, vrsta, opseg i rokovi izvođenja radova redovitog i izvanrednog održavanja te kontrola i nadzor tih radova.

– Donošenje ove Odluke od velikog je značaja za djelovanje Grada Novog Marofa. To će koristiti u planiranju održavanja i građenja nerazvrstanih cesta, njihove zaštite te evidentiranje onih koje nisu u katastru ili nije evidentirano njihovo stvarno stanje, a što je preduvjet za izgradnju komunalnih, vodnih, u što spada i Aglomeracija Novi Marof, energetskih i drugih građevina – pojasnio je Jenkač.

Na dnevnom redu bio je i prijedlog Natječaja o prodaji zemljišta u vlasništvu Grada Novog Marofa u Poduzetničkoj zoni kod Autobusnog kolodvora budući da postoji interes gospodarstvenika za kupnju zemljišta. – S obzirom na iskazani interes i nastojanje Grada da se zemljište koristi u skladu s prostornom planom, odnosno da se realiziraju sadržaji srednjeg i malog poduzetništva, pripremljen je Natječaj. Prošle godine donijeli smo prostorni plan i definirali dvije nove zone i radimo na tome da zaokružimo cijelu priču – kazao je Jenkač.

 

Komentari