Novi početak za 31 ženu u Međimurskoj županiji

Objavljeno: 23.03.2011. 09:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Zahvaljujući Međimurskoj županiji za tridesetak žena upravo je počelo novo razdoblje u životu. Naime, za njih je počelo obrazovanje u sklopu projekta "Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena. Upisi u obrazovanje odraslih su završili i to u četiri zanimanja - slastičarke, domaćice, vizažistice i IT operaterke. U školske klupe vratila se 31 žena.

Projekt "Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena" provodi Međimurska županija uz partnere Udrugu Zora, Zavod za zapošljavanje - Područna služba Čakovec i Dom za žrtve obiteljskog nasilja - Sigurna kuća Čakovec.

- Nakon završetka obrazovanja, a u kombinaciji s radionicama raznih tema, kao i grupnim i individualnim savjetovanjem nadamo se da će ove žene naći svoje mjesto pod Međimurskim suncem te steći ekonomsku neovisnost koju zaslužuju - poručuju organizatori projekta.

Financijski ga podržava EU kroz program IPA IV. komponenta – Razvoj ljudskih potencijala, a sufinanciraju ga Međimurska županija i Zavod za zapošljavanje - Središnja služba Čakovec.

Također, međimurski Čateks d.d. prepoznao je vrijednost projekta i donirao radne materijale za zanimanje Domaćice.
Opći cilj projekta je smanjiti socijalnu isključenost žena, posebno žrtava obiteljskog nasilja i dugoročno nezaposlenih, odnosno nezapošljivih, žena iz Međimurske županije.

U projektu koji traje godinu dana sustavno se provode razne aktivnosti koje će omogućiti ženama da se osnaže i motiviraju, nauče tzv. "meke vještine" koje su im potrebne u prezentaciji pred potencijalnim poslodavcima, a također koje će pozitivno utjecati na njihovo samopoštovanje.

Naime, tokom cijele godine provode se razne radionice kao i grupna i individualna savjetovanja.

Osim toga, sve žene i djevojke iz Međimurske županije koje su dugotrajno nezaposlene (više od 1 godinu), žene koje su žrtve obiteljskog nasilja i nezaposlene žene koje su starije od 45 godina mogu sudjelovati  u neformalnom dijelu edukacije projekta, a to su radionice, grupna i individualna savjetovanja.Komentari