sjednica izborne skupštine

Novi predsjednik LAG-a Izvor ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.04.2021. 13:33

Zadnja izmjena: 28.04.2021. 13:43

Jučer je održana sjednica Izborne skupštine LAG-a Izvor na kojoj je izabrano novo vodstvo - za novog predsjednika u idućem četverogodišnjem mandatu izabran je Dubravko Bilić, gradonačelnik Grada Ludbrega.

Također je izabran i novi upravni odbor LAG-a kojeg čini 12 članova iz javnog, poslovnog i civilnog sektora koji dolaze s područja djelovanja LAG-a Izvor, odnosno općina Trnovec Bartolovečki, Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Rasinja i gradova Ludbreg i Varaždinske Toplic

- Zahvaljujem prije svega dosadašnjem predsjednik, gospodinu Božidaru Hajsoku na angažmanu i trudu koji su rezultirali činjenicom da je naš LAG u proteklom četverogodišnjem razdoblju povukao 13 milijuna kuna europskih sredstava za razvoj područja na kojem djeluju. Zaposlenici LAG-a također su važan faktor i vjerujem da na takvim kvalitetnim temeljima možemo zajedno djelovati i doprinositi razvoju našeg kraja te stvarati proizvode koji povezuju tradicijsku i kulturno-povijesnu baštinu i inovaciju temeljenu na prirodnim prednostima područja i međusobnoj suradnji – rekao je Bilić.

Na Skupštini je također bilo riječi i o aktivnostima u prethodnoj 2020. godini. Ukupna vrijednost sufinanciranih projekata od strane LAG-a "Izvor" tako je prošle godine iznosila 3,6 milijuna kuna.

- LAG je također izradio 35 prijava na natječaje za udruge. Osim pisanja natječaja s udrugama redovno komunikacijski pomažemo oko poslova vezanih uz tekući rad udruga. Također aktivno radimo i sa poslovnim sektorom s područja LAG-a "Izvor" gdje savjetujemo i pomažemo poduzetnicima u pisanju poslovnih planova vezanih za dobivanje subvencioniranih poticajnih kredita te potpora za samozapošljavanje – kažu u LAG-u.

Komentari