OPĆINA VIDOVEC

Novi školski ormarići za učenike OŠ Vidovec i OŠ Tužno

Objavljeno: 28.05.2020. 18:13

Zadnja izmjena: 28.05.2020. 18:19

Općina Vidovec još jednom je potvrdila status Općine-prijatelja djece , ovog puta  financiranjem školskih ormarića za učenike Osnovne škole Vidovec i Tužno.

Za nabavu ormarića iz općinskog proračuna izdvojit će se 110.000 kuna, a iste izrađuje Srednja strukovna škola Varaždin.

- Nabava školskih ormarića stvarna je potreba učenika osnovnih škola. Teški školski ruksaci godinama uzrokuju brojne probleme osnovnoškolcima. Nošenje stvari iz jednog razreda u drugi, nošenje ostalog pribora i opreme  dodatno opterećuje učenike, stoga su školski ormarići jedino logično rješenje. Zdravlje djece mora biti na prvom mjestu, a to se može postići i rasterećenjem školske torbe, naglasio je načelnik općine Vidovec Bruno Hranić.

Općina Vidovec provodi niz mjera kojima nastoji pomoći svojim školarcima pa tako godinama financira prijevoz učenika OŠ Vidovec i PŠ Nedeljanec, školsku kuhinju i školu u prirodi učenicima slabijeg imovinskog stanja, produženi boravak, radne bilježnice, likovne mape  i pribor za tehnički svim osnovnoškolcima s područja općine, a također prije nekoliko godina Općina je sufinancirala opremanje školskih kuhinja u OŠ Vidovec i Tužno sa 60.000 kuna te sudjelovala u financiranju izgradnje školsko sportskih dvorana.

Komentari