modernizacija

Novih 50 rasvjetnih tijela na području Općine Vidovec

Objavljeno: 01.04.2024. 18:35

Zadnja izmjena: 01.04.2024. 18:36

Na području Općine Vidovec postavljeno je novih 50 led rasvjetnih tijela.

Općina Vidovec  s projektom izmjene javne rasvjete na području općine krenula je u listopadu 2015. godine izradom projektne dokumentacija pod nazivom “Javna rasvjeta Općine Vidovec – modernizacija uporabive građevine”  koja obuhvaća svih 11 naselja te je predviđeno 780 novih LED rasvjetnih tijela.

Prva faza modernizacije javne rasvjete krenula je u naseljima Budislavec i Domitrovec, dok su kasnijima fazama obuhvaćene ulice u naSeljima Nedeljanec, Vidovec, Šijanec i Tužno. Novim rasvjetnim tijelima do sada su pokrivene sve županijske i lokalne ceste te državna cesta D35. Ovom zadnjom inesticijom postavljeno je 50 novih rasvjetnih tijela u Ulici Baltazara Patačića u Krkancu te u Plitvičkoj ulici u Zamlači.

- Općina je financirala i postavljanje LED rasvjete oko osnovne škoke u Vidovcu, u dvorani osnovne škole u Tužnom, a dalje se nastavlja s procesom energetski učinkovite javne rasvjete i u ostalim naseljima. Do sada je novom javnom rasvjetom više od 70 % područja općine - napomenuo je načelnik Bruno Hranić.

Komentari