OPĆINA BEDNJA

Novih pola milijuna kuna investicije na području općine Bednja

Objavljeno: 07.04.2021. 19:37

Zadnja izmjena: 07.04.2021. 19:40

Najnoviji je nastavak izgradnje odnosno rekonstrukcija i prenamjena postojeće kino dvorane u polivalentni kulturni centar bednjanskog govora, nastavak je projekte aktivnosti u općini Bednja.

Nakon što je prošle godine Ministarstvo kulture i medija dodijelilo 500 tisuća kuna za prvu fazu tog projekta isti iznos osiguran je i ove godine. Riječ je o bespovratnim sredstvima koja se dodjeljuju općini Bednja u okviru Poziva za financiranje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i opremanja kulturne infrastrukture. 

Govoreći o cjelokupnom projektu načelnik Općine Bednja Damir Poljak podsjetio je što je napravljeno u dosadašnjem tijeku projekta.

- U izgradnji je nova kino dvorana na mjestu stare koja je srušena krajem prošle godine. Nova suvremena dvorana dio je cjelovitog projekta pod nazivom „Polivalentni centar bednjanskoga govora“ za kojeg je važnost prepoznalo Ministarstvu kulture. Grade se novi temelji suterenskog prostora sa zidovima, kao pretpostavka za radove koji će se odvijati u idućim fazama – rekao je Poljak dodajući da je vrijednost radova u toj prvoj fazi 940.000 kuna, od čega je 500.000 kuna prošle godine osiguralo Ministarstvo kulture i medija.

Izgradnja pa uređenje

I dok se prvih pola milijuna kuna od spomenutog Ministarstva utrošilo za građevinske radove dodatnih pola milijuna kuna utrošit će se za uređenje i opremanje objekta.

Poljak je još jednom istaknuo da je riječ o opsežnim, zahtjevnim i skupim radovima, pa će se stoga ovaj projekt realizirati postupno, po fazama, pri čemu će se glavnina sredstava nastojati osigurati iz vanjskih izvora financiranja kao što je to slučaj sa ovih 500 tisuća. 

- Plan je da objekt u konačnici uredimo i opremimo kao višenamjenski centar koji će u svom sastavu imati kino dvoranu, galeriju, funkcionalne prostore za rad udruga, prostorije za razne edukacije, prijem gostiju i protokolarni rad– zaključio je načelnik Poljak te zahvalio resornom Ministarstvu i Vladi RH-a koje redovito prate te financijski podržavaju brojne projekte na području općine Bednja.

Komentari