u potpunosti financirao grad

Novo i 700.000 kuna vrijedno vozilo za ludbreške vatrogasce

Objavljeno: 23.12.2018. 10:33

Zadnja izmjena: 23.12.2018. 10:33

Gradonačelnik Dubravko Bilić ludbreškim vatrogascima predao je ključeve vatrogasnog vozila – autocisterne uvezene iz Velike Britanije.

Ovo vozilo omogućava opskrbu veće količine vode dostatne za djelovanje kod složenijih požarnih intervencija, ujedno u mogućnosti efikasno i samostalno djelovati. Vrijednost vozila je oko 700 tisuća kuna, a njegovu nabavu financirao je Grad Ludbreg.

– Posebno smo ponosni na činjenicu da smo sami financirali cijeli ovaj projekt nabave vatrogasnog vozila koje će Dobrovoljno vatrogasno društvo Ludbreg i sam Grad Ludbreg svrstati među vatrogasno najrazvijenije sredine. Naši vatrogasci će moći s ovim vozilom odgovarati na sve zahtjeve koji se pred njih postavljaju, ne samo u Ludbregu, nego i u široj okolici grada - rekao je Bilić.

- Investicija je vrijedna više od 100 tisuća eura i u potpunosti je financirana sredstvima iz proračuna Grada Ludbrega. Nadam se da će naši vatrogasci ubuduće biti zadovoljniji svojim voznim parkom i da će na pravi način moći odgovarati potrebama građana koji su ugroženi ili požarom ili nekom drugom katastrofom – dodao je gradonačelnik, uz izražavanje nade da će vozilo ipak trebati što rjeđe.

Prvo takvo u regiji

Novo vozilo je prvo takvo na području ludbreške regije s većim rezervoarom vode (ugrađen rezervoar za vodu volumena 6000 litara) čime je čitava regija sigurnija i spremnija u slučaju potrebe za interventnim djelovanjem. Obzirom da zadovoljava sve higijenske standarde, u slučaju potrebe, može vršiti opskrbu pitke vode. - Zahvaljujem gradonačelniku i Gradu Ludbregu. Ovo vozilo je iznimna potvrda suradnje i zajedničkog velikog projekta i svih onih projekata koje zajedno radimo već deset i više godina. Ovo je kruna naših karijera, posebice interventne skupine mladih ljudi. Mislim da je ovo velika motivacija tim mladim ljudima koji sad imaju više želje, ali i više mogućnosti da upravljaju i rade s iznimnim, najsuvremenijim vozilom – rekao je Jurica Havaić, zapovjednik DVD-a Ludbreg.

Komentari