jedinstvena manifestacija

NOVO NA TRŽNICI Varaždinski umjetnici slikaju djela koja će ukrašavati hodnike gradskih škola

Na tržnici će se u subotu 16. ožujka prijepodne održati jedinstvena manifestacija pod nazivom "7 proljeća za 7 gradskih škola".
Objavljeno: 11.03.2019. 10:30

Zadnja izmjena: 11.03.2019. 10:43

Foto: Arhiva

Na tržnici će se u subotu 16. ožujka prijepodne održati jedinstvena manifestacija pod nazivom "7 proljeća za 7 gradskih škola".

Naime, na tržnici će varaždinski umjetnici slikati djela koja će ukrašavati hodnike gradskih škola. Tržnica će im poslužiti kao inspiracija, te će u svoja djela utkati živopisne motive s tržnice obučene u rano proljetno ruho, jer tržnica je kultno mjesto okupljanja Varaždinaca koje je odavno preraslo okvire lokacije na kojoj se 'samo kupuju namirnice'.

Slike će nakon izrade biti do sredine travnja izložene u praznim izlozima u Kukuljevićevoj ulici, a potom donirane gradskim osnovnim školama i tako ostati kao trajni biljeg jednog vremena budućim generacijama varaždinskih đaka. Upravo zbog blizine proljeća i zbog proljetnog ruha varaždinskog placa, događaj je nazvan '7 proljeća za 7 gradskih škola'. Sedam, jer upravo toliko je u Varaždinu osnovnih škola.

Ovim događajem i službeno je otvorena nova sezona na placu, a svakim toplijim danom plac je sve bogatiji sezonskim namirnicima, a dodatni sadržaji upotpunjuju doživljaj kupnje. Stoga će posjet placu biti nezaobilazna stanica svima koji ne propuštaju subotnje prijepodne u gradu te žele iskoristiti lijepo vrijeme za šetnju i kavicu.

Komentari