GRAD NOVI MAROF

Novo vozilo za Vatrogasnu zajednicu Novog Marofa, gradonačelnik Jenkač postao počasni član

Objavljeno: 10.06.2021. 09:39

Zadnja izmjena: 10.06.2021. 09:39

U protupožarnom centru u Novom Marofa u srijedu je upriličena primopredaja vatrogasnog vozila Vatrogasnoj zajednici grada Novog Marofa.

Sredstva za primopredaju je osigurala Vatrogasna zajednica Varaždinske županije, a zbog iznimnog doprinosa vatrogastvu počasnim je članom imenovan gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. Osim primopredaje vozila, održana je i godišnja skupština Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa na kojoj je podnijeto izvješće o radu u protekloj godini i mandatnom razdoblju 2017.-2021. te izabrano novo rukovodstvo za mandat od pet godina. Grad Novi Marof godišnje u vatrogastvo ulaže više od 900 tisuća kuna.

Na ukazanoj časti vatrogascima je zahvalio gradonačelnik Jenkač koji je rado prihvatio novu titulu i pritom naglasio koliko je važna poveznica između Vatrogasne zajednice i lokalne samouprave. - Ove godine napravili smo veliki iskorak i nabavili smo preko 1,5 milijun kuna vrijedno vozilo koje smo dali našim vatrogascima na upotrebu i ono je dio operativnih snaga. Važno je da su vatrogasci dobili svoje mjesto pod suncem. Dobili su i svog državnog tajnika i svoje zapovjedništvo i da se konačno mogu kao jedan operativni dio civilne zaštite i dalje razvijati i da imaju onu hijerarhiju, a to se pokazalo upravo u ovim problematičnim situacijama poput potresa i poplava koliko je vrijednost operativnih snaga koje mogu odraditi i najteže zadaće – rekao je Jenkač.

Komentari