novi marof

Novokom iz Novog Marofa uskoro bogatiji za dva nova komunalna vozila

Objavljeno: 17.03.2022. 18:18

Zadnja izmjena: 17.03.2022. 18:18

Gradsko komunalno poduzeće Novokom uskoro će biti bogatije za dva nova specijalizirana vozila za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na kućnom pragu vrijedna preko 2 milijuna kuna.

Direktor poduzeća Marinko Hođa i zamjenik predsjednika tvrtke Tehnix Željko Horvat su potpisali ugovor o nabavi novih komunalnih vozila koja će Novokomu omogućiti bolje gospodarenje otpadom. Kako je istaknuo Hođa, riječ je o vozilima od 16 kubika marke Mercedes i sedam kubika marke Iveco s kranom. Manje vozilo ima kran koji može služiti za prikupljanje zelenog i glomaznog otpada, dok veće vozilo može sakupljati sve vrste odvojeno prikupljenog otpada.

- Možemo se pohvaliti činjenicom da Novi Marof vrlo uspješno odgovara na izazove gospodarenja otpadom, od sanacije odlagališta i reciklažnog dvorišta, pa do uspješne realizacije i ovog projekta nabave dvaju novih vozila koja će biti sufinancirana iz Europskih fondova - rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač, dodavši kako su shodno financijskim i operativnim mogućnostima dosad uspješno realizirali sve najavljene projekte.

Komentari