odlične vijesti

Foto - Novom Marofu dodjeljeno 30 tisuća eura za obnovu utvrde Grebengrad

Objavljeno: 13.03.2024. 08:49

Zadnja izmjena: 13.03.2024. 08:49

Grad Novi Marof je ostvario sufinanciranje u iznosu od 30 tisuća eura za nastavak obnove utvrde Grebengrad.

Resorno Ministarstvo na ovaj način nastavlja podupirati višegodišnje radove na sanaciji Grebengrada, a na odličnoj suradnji zahvalio je i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Prošle godine ostvarili smo potporu u iznosu od 20 tisuća eura, ove godine ona je narasla na 30 tisuća. Zahvaljujemo Ministarstvu koje nastavlja podupirati projekt sanacije jedne od najprepoznatljivijih kulturno-povijesnih lokacija u ovom dijelu Hrvatske. Već godinama ulažemo značajna sredstva s ciljem očuvanja njezinog osnovnog oblika, da bi nakon završetka radova zasjala u punome sjaju. Kada završimo sa svim poslovima, Novi Marof, ali i cijela sjeverozapadna Hrvatska, dobit će novi atraktivni turistički i kulturni sadržaj, koji će biti mamac velikom broju posjetitelja – istaknuo je.

Grad Novi Marof na godišnjoj razini u projekt obnove grebengradske utvrde ulaže više od 70 tisuća eura, ističu iz Grada. Uz to, Ministarstvo je odobrilo i 15 tisuća eura za konzervatorsko-restauratorske radove na dvorcu Erdödy koji se nalazi u bolničkom kompleksu Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Opće bolnice Varaždina u Novom Marofu.

Komentari