Uskoro kreću radovi

Novom Marofu dva miniparka, solarni cvijet, solarna klupa i street workout park - troškovi oko 220 tisuća kuna

Grad Novi Marof

Objavljeno: 07.07.2016. 08:26

Zadnja izmjena: 07.07.2016. 08:30

Foto: Grad Novi Marof

U Novom Marofu uskoro kreću radovi ispred autobusnog kolodvora i zgrade bivše općine u Novom Marofu. Navedene lokacije trebale bi dobiti nove miniparkove, koji će, vjeruju u Gradu, značajno poboljšati vizuru tog dijela Novog Marofa.

– Ispred zgrade stare općine bio je stari park. Staro i veliko drveće trebalo je ukloniti, a ove godine uređujemo minipark. Također, minipark uređujemo i ispred Autobusnog kolodvora, gdje je Grad Novi Marof vlasnik zemljišta. Bit će to šetnica koja će se nastavljati na šetnicu kraj potoka Korošćaka. – najavio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

U centru Novog Marofa oplemenit će se još tri prostora. Ispred objekta u kojem se nalazi gradska uprava postavit će se solarna klupa u vrijednosti 80 tisuća kuna, koja će svojim izgledom podsjećati na čest motiv u Novom Marofu. Gradonačelnik Jenkač pojasnio je da se radi o solarnom cvijetu.

– Postavit ćemo solarnu klupu, koju će izraditi tvrtka Ducati komponenti, nešto slično kao u Ludbregu, ali mi nećemo imati solarno drvo. Specifičnost Novog Marofa je ostavština našega najpoznatijeg slikara Ivana Rabuzina. Imam tako Kulturni centar Ivan Rabuzin, a sada ćemo imati i solarni cvijet prema njegovim motivima. – kazao je Jenkač.

– Moram pohvaliti udruge mladih. Pokrenuli smo projekt „Mladi: snaga zajednice“ i oni su odabrali dva projekta uređenja grada – manju solarnu klupu ispred sadašnje zgrade suda, koja će zamjenom nekretnina biti buduća zgrada škole, i street workout park u sklopu sportskog parka, doslovno u centru Novog Marofa. – izjavio je gradonačelnik Jenkač te najavio da se u sklopu svih tih uređenja grada uskoro kreće sa zemljanim radovima, a sa sadnjom nakon ljeta. Solarna klupa bit će postavljena čim bude izrađena.

Za uređenje mikrolokacija utrošit će se oko 100 tisuća kuna, a za manju solarnu klupu i street workout park između 30 i 40 tisuća kuna.

Komentari