potpisan ugovor o izgradnji

Novomarofčani će dobiti uređenu gradsku tržnicu s nadstrešnicom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.02.2021. 08:27

Zadnja izmjena: 02.02.2021. 08:27

Novomarofčani će dobiti uređenu gradsku tržnicu s nadstrešnicom. Preko natječaja Lokalne akcijske grupe Prigorje-Zagorje osigurano je 200.000 kuna, dok će ostatak do ukupnih 430.000 kuna s PDV-om za ovu investiciju osigurati komunalna tvrtka Novokom d.o.o.

Ugovor o radovima na izgradnji nadstrešnice na gradskoj tržnici potpisali su u ponedjeljak direktor Novokoma Marinko Hođa te Goran Sokač, direktor tvrtke Sviting iz Novog Marofa koja je izvođač radova.

Hođa ističe da će se na 150 četvornih metara gradske tržnice postaviti nadstrešnica te novi štandovi za ponuđače proizvoda. 

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač naglašava da se i ovim projektom nastavlja ulaganje u komunalnu infrastrukturu i razvoj gospodarstva na području grada, ali i uspješno korištenje dostupnih potpora za projekte. - Ovo je ulaganje u podizanje razine opremljenosti prostora za prodaju na gradskoj tržnici. Naši građani će imati dostupniju uslugu, a proizvođači kvalitetnije uvjete za plasman svojih proizvoda. Projekt se realizira uz gotovo polovicu iznosa osiguranoga preko natječaja LAG-a. Time nastavljamo trend naših projekta za koje sredstva osiguravamo iz europskih, državnih i lokalnih fondova- istaknuo je gradonačelnik Jenkač

Komentari