Vincekovo 2016.

Novomarofčani spremaju feštu na Visočkoj stezi

arhiva

Objavljeno: 13.01.2016. 08:11

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 14:24

Foto: ilustracija

Udruga vinogradara i voćara Pinta Novi Marof, uz posebno zalaganje svojih članova sa Visočke steze u subotu, 16. siječnja organizira proslavu blagdana Sv. Vinka tradicionalnim okupljanjem i druženjem članova udruge. 

Program počinje u 12 sati svetom misom kod kapelice Sv. Ivana Krstitelja koju će predvoditi pater Vitomir Glavaš. Nakon mise slijedi blagoslov vinograda i vinogradara te  prigodni obred rezidbe trsa u vinogradu Ivana Bosilja.

Slijedi veselica uz dobru glazbu sastava Fiškali te jelo i piće (vinski gulaš, grah, kobasice i jeger na ražnju, kuhano i svježe vino ) kojim udruga „Pinta“ tradicionalno časti svoje članove i ostale građane. Nastupiti će i gosti kuburaši –„Gromovi Zagorja“ iz Tuhlja.   

Udruga je pripremila prigodne suvenir čaše i šalice za kuhano vino sa natpisom „Vincekovo 2016.“-Visočka steza - koje će se prodavati po cijeni od 20,00 kn (čaša sa tobolcem 30,00 kn), a njihovom kupnjom se stiće pravo na besplatnu konzumaciju jela i pića.

Samo u slučaju izuzetno lošeg vremena (snježna vijavica, neprohodni putevi), druženje će se odgoditi za tjedan dana, a o čemu će eventualna obavijest biti objavljena na radio Marofu.

- Pozivamo Vas da nam se pridružite te provedete ugodno poslijepodne, a možete sa sobom ponijeti i svoja mlada vina za degustaciju s ostalim članovima i gostima - ističu iz Udruge Pinta.