''šic na bic''

FOTO Novomarofska biciklijada okupila više od 200 biciklista i rekreativaca

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.06.2018. 15:42

Zadnja izmjena: 30.06.2018. 15:48

Novomarofska biciklijada, 13. po redu popularni „Šic na bic“, ove je subote okupila više od 200 biciklista i rekreativaca koji su se uputili na 40-ak kilometara dugu rutu.

Biciklijada je tradicionalno započela na Trgu hrvatske državnosti u Novom Marofu, a obišla je Granu, Gornje i Donje Makojišće, dolinu rijeke Lonje kroz Breznički Hum, Butkovec i Krščenovec sve do Breznice. Nakon toga nastavila se prema Visokom kroz Vinično i Kračevec te Sudovec kroz koji se stiglo do cilja ovogodišnje biciklijade, streljane SK Termika u Možđencu.

Inače, po dolasku na odredište, kod streljane SK Termika u Možđencu, za sve sudionike organiziran je ručak i zabavni sadržaji. Među sudionicima je i ove godine bio gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. Istaknuo je novomarofsku biciklijadu kao jednu od zahtjevnijih.

– Možemo slobodno riječi da je riječ o jednoj ozbiljnijoj biciklijadi, budući da je trasa duga 40 km. Nije kao one male biciklijade od par kilometara, stoga ne samo da je riječ o simboličnom poticanju ljudi na bavljenje sportom i vožnjom biciklom, nego se nakon te vožnje, dobrim dijelom i uspona, čovjek dobro i izmori, pa onda to pozitivno utječe na zdravlje. Za one koji možda manje treniraju i vježbaju ovo je i poticaj da se počnu baviti sportom – kazao je Jenkač.

„Šic na bic“ i ove je godine održan u organizaciji udruge Mladi za Marof, uz potporu Grada Novog Marofa te Biciklističkog kluba Maraton Beciklin.
 

Komentari