grad novi marof

Novomarofska obilaznica pred završetkom, a evo kako se namjerava obnoviti stari mlin

Kao strateški projekt prema prijedlogu Grada navedena je Rekonstrukcija zgrade Starog mlina u Novom Marofu (Presečno) i razvoj zajedničke turističke ponude...
Objavljeno: 24.05.2023. 08:09

Zadnja izmjena: 24.05.2023. 08:18

Istočna obilaznica u Novom Marofu pred samim je završetkom, njeno se otvorenje očekuje, kako je najavio gradonačelnik Siniša Jenkač, 13. lipnja povodom Dana Grada Novi Marof, a na sjednici Gradskog vijeća odlučeno je i kako će se obnoviti zgrada Starog mlina koja se nalazi u njenoj neposrednoj blizini.

Grad Novi Marof ranije je iskazao interes za ulazak u urbano područje Varaždin u kojem će se provoditi ITU mehanizam. Gradsko vijeće dalo je pozitivno mišljenje o ulasku Grada u obuhvat većeg urbanog područja grada Varaždin, a kao strateški projekt prema prijedlogu Grada navedena je Rekonstrukcija zgrade Starog mlina u Novom Marofu (Presečno) i razvoj zajedničke turističke ponude. Pošto navedeno nije u vlasništvu Grada, na vijeću je donesena odluka o kupnji zgrade starog mlina i zemljišta, procijenjene vrijednosti od 32.400 eura.

- ITU mehanizam pridonijet će razvoju pozitivnih demografskih pokazatelja podupiranjem prepoznatih snaga kao što su ulaganja u obrazovne ustanove, razvoj digitalnih znanja i vještina, poboljšanje zdravlja i aktivnosti stanovnika - rekao je gradonačelnik Jenkač.

Komentari