RAZMJENA

Novomarofski osnovci poklonili straničnike vršnjacima u dalekom Hong Kongu

Objavljeno: 15.02.2016. 14:42

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 17:08

Foto: Osnovna škola Novi Marof

Učenici Osnovne škole Novi Marof prošle su godine od listopada 2015. pa do siječnja 2016. sudjelovali u međunarodnom projektu pod nazivom International School Library Month – Bookmark project – The School Library Rocks, razmjeni ručno načinjenih straničnika gdje su, zahvaljujući volji, kreativnosti, upornosti i strpljenju, poklonili straničnike svojim vršnjacima u dalekoj Kini, točnije – u Hong Kongu!

Projekt razmjene straničnika jednostavan je i zabavan način na koji učenici u školskim knjižnicama diljem svijeta svake godine upoznaju nove prijatelje. Godine 2015. i učenici OŠ Novi Marof uključili su se u taj projekt; točnije učenici 2.A razreda, njihova učiteljica Snježana Rabuzin i knjižničarka Danijela Koren. Metodom slučajnog odabira doznali su da će surađivati s vršnjacima s drugog kontinenta, iz dalekog Hong Konga.

Nakon što su se dogovorili o početnoj ideji kako će oblikovati straničnike, prionuli su na posao.

Trudili su se predstaviti svoju zemlju što bolje, a kao poklon iznenađenja poslali su im Vodeni svijet, slikovnicu učenika Franje Horvata koja je 2013. osvojila prvu nagradu na natječaju za najbolju autorsku slikovnicu Moja prva knjiga.

Bili su vrlo uzbuđeni kad su dobili pošiljku iz Kei Chun Primary School.

Komentari