poslao priopćenje

Novoselec: ''Nadam se da će cesta od Sračinca prema Svibovcu dobiti i biciklističku stazu''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.05.2019. 10:01

Zadnja izmjena: 22.05.2019. 10:47

Načelnik Sračinca Božidar Novoselec medijima se obratio priopćenjem vezano uz uređenje prometnice, odnosno županijske ceste koja vodi iz Sračinca do Svibovca Podravskog.

Kako kaže Novoselec, sve ulice u Općini uređene su prema najvišim standardima, a ova je prometnica morala biti dovršena bez potrebnih biciklističkih staza jer kako tvrdi Novoselec, proširenjem ceste zadiralo bi se u privatne parcele. - Nakon izgradnje ceste, a uvažavajući želje mještana, da se izgradi i biciklistička staza koja je bila dio prvobitnog projekta, ta smo traženja mještana proslijedili Županijskoj upravi za ceste. Nadamo se da će naše opravdano traženje napokon uroditi plodom i da će se pristupiti radovima na uređenju ove županijske prometnice, kako bi se povećala sada ugrožena sigurnost biciklista i pješaka - poručuje Načelnik. 

"Da smo tada čekali..."

Općina Sračinec u zadnjih je nekoliko godina obnovila velik broj svojih ulica, prema najvišim standardima, napominje Novoselec. To znači da je Općina svaki put čekala na dovršetak postavljanja kanalizacije, nakon čega se pristupilo izmjeni ostale infrastrukture i na kraju asfaltiranju, uređenju biciklističkih staza i okoliša. Još davnih dana počelo je sve s Betterment programom uređenja glavne prometnice kroz Sračinec, a na istim tim principima uređene su mnogobrojne ulice u općini Sračinec. "Da smo tada čekali na rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, to bi stopiralo višemilijunski projekt i pitanje je kada bi se cesta uredila. Sve to bi prolongiralo njenu izgradnju i samim time bila bi manja sigurnost brojnih mještana, posebno školaraca, koji dnevno koriste ovu prometnicu", pojasnio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec te rekao da su pojedini oporbeni vijećnici najavljivali izgradnju biciklističke staze iako, prema svemu sudeći, nisu bili svjesni složenosti cijele situacije. 

Komentari