u studentskom domu

O položaju studenata u našoj županiji raspravljalji njihovi predstavnici i Savjet mladih

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.03.2019. 10:00

Zadnja izmjena: 18.03.2019. 10:00

Ove subote u prostorijama Studentskog doma u Varaždinu na inicijativu Savjeta mladih Varaždinske županije održan je sastanak sa Studentskim zborom Fakulteta organizacije i informatike, Geotehničkog fakulteta i Sveučilišta sjever na temu položaja studenata u Varaždinskoj županiji.

Na sastanku predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije Lovro Lukavečki predstavio je dosadašnje prijedloge, primjerice prijedlog kojim se i studentima prve godine studija koji se do sada nisu mogli prijaviti na natječaj za dodjelu akademskih stipendija to omogući, dodavanja volonterskih sati u elemente prema kojima se utvrđuje mjesto na listi reda prvenstva kandidata, drugačijeg obračuna prosjeka ocjena i digitalizacije cijelog procesa. Također, kroz razgovor sa studentima razmatrale su se nove ideje poput drugačijeg određivanja kvota po godinama studija, povećanja iznosa i broja stipendija, dodatno valoriziranje znanstvenih i stručnih radova te značajnije valoriziranje volonterstva. 

- Savjet mladih Varaždinske županije, kao i prošle godine, vodi računa da sve aktere na koje se odnosi sustav stipendiranja uključi u proces kreiranja istog te je ovaj sastanak nastavak naše dosadašnje prakse. Drago mi je da se studenti sve više uključuju i na taj način pokazuju kako su nezaobilazan sugovornik. – istaknuo je tom prilikom Lukavečki.

Sastanku su, osim predstavnika Savjeta mladih i studentskih zborova, prisustvovali i predstavnici studentskih udruga Bussiness club i Stak, član upravnog vijeća studentskog doma Karlo Budanec, članovi odbora studenata studentskog doma te županijski vijećnik Luka Zrinski

 

Komentari