nenajavljen posjet

O posjetu Pernara oglasila se i ravnateljica Srednje škole u Maruševcu: 'Obavijestili smo Pravobraniteljicu i MUP'

Objavljeno: 14.03.2017. 12:54

Zadnja izmjena: 14.03.2017. 16:10

Foto: Arhiva

O jučerašnjem posjetu Ivana Pernara Srednoj školi u Maruševcu smo već pisali, a sada se oglasila i ravnateljica škole koja dodaje kako je tek nakon nastave primila obavijest da je Pernar viđen na školskom imanju, te je tom prilikom upozorila dežurne odgajatelje o dojavi i zamolila ih da obrate pažnju na sigurnost učenika.

Ravnateljica Đurđica Garvanović-Porobija u svom priopćenju dalje nastavlja kako je Pernar okupio skupinu učenika na travnjaku ispred škole, s njima je razgovarao i slikao se mobitelom, no budući da se radi o većini maloljetnih učenika, a i bez odobrenja Škole i roditelja, odgajatelj je upozorio Pernara da to ne čini.

<<Pernar zaružio u našem kraju, upao u školu u Maruševcu i fizički se sukobio s odgajateljem!

- Kada je Pernar uključio, a pritom se oglušujući na zahtjev odgajatelja, izravni fb - prijenos, odgajatelj je tada ispružio ruku prema mobitelu, što se moglo protumačiti kao da će ga uzeti ili kao da želi zaštiti učenike, ali ga nije ni dodirnuo - rekla je ravnateljica.

U priopćenju potom stoji kako je uslijed toga ravnateljica stigla na mjesto događanja, koja je Pernaru poručila kako je dobro došao kao osoba, no kao saborski zastupnik i političar se trebao najaviti, na što je pak Pernar odgovrio da ju je pokušao naći, ali nije uspio te da je sve na kraju završilo mirno.

Škola je provela potrebne mjere sigurnosti

Ono što je, vjerujemo, ravnateljicu i potaknulo da napiše priopćenje jest činjenica što su potom na Facebook statusu Ivana Pernara osvanule, prema njenim riječima, netočne tvrdnje o odgajatelju Robertu Rakamariću da je svećenik, da je nasrnuo fizički na saborskog zastupnika, te da je 'psihijatrijski slučaj' što su mediji prenijeli i time je nanijeta šteta odgajatelju i čitavoj školi.

- Naša je škola provela potrebne mjere sigurnosti te je glavni ulaz bio zaključan sve vrijeme otkad je naputak o neovlaštenom ulasku u prostore Škole došao od strane Ministarstva odgoja i obrazovanja, a o događaju upravo izvješćujemo pravobraniteljicu za djecu i MUP. Nadamo se da će i naš slučaj upozoriti nadležne službe o pokušaju iskorištavanja djece i mladih u političke svrhe te da će i Pernar shvatiti kako postoje legitimni i pozitivni pristupi u odnosima s ustanovama i drugim osobama. - zaključuje ravnateljica u svom priopćenju.

Komentari