S obzirom da je vidovečko područje središte poljoprivredne proizvodnje Varaždinske županije, na inicijativu načelnika Vidovca Brune Hranića krenulo se s izradom baze podataka poljoprivrednih proizvođača s područja cijele županije radi lakše distribucije njihovih proizvoda do potrošača.

No, kako poručuju iz Općine, načelnik Hranić ovom inicijativom ne namjerava pomoći samo poljoprivredne proizvođače, već i proizvođače cvijeća i cvjetnih presadnica koji su itekako pogođeni ovom pandemijom. U razgovoru s državnim tajnikom Ministarstva poljoprivrede Tugomirom Majdakom, Hranić je raspravljao o problemu plasmana cvijeća i cvjetnih sadnica obzirom na specifičnost njihova tržišta.

- Trenutni problem nemogućnosti plasmana njihovih proizvoda na tržišta može dovesti do zatvaranja OPG-ova i obrta koji se bave proizvodnjom cvijeća i cvjetnih sadnica, a to nikako ne možemo i ne smijemo dopustiti. Mnoge obitelji žive isključivo od te djelatnosti, imamo puno proizvođača u našoj županji a posebno u Općini Vidovec, stoga sam inicirao sastanak sa državnim tajnikom Tugomirom Majdakom kako bi zajednički pokušali pronaći adekvatno rješenje za cvjećare. Zahvaljujem g. Majdaku koji je prepoznao ozbiljnost situacije i već sada se radi na pronalasku najpovoljnijeg mogućeg rješenja za naše cvjećare - istaknuo je Hranić.

Državni tajnik Majdak naglasio je da dobro poznaje problematiku koja je uslijed ove pandemije pogodila hrvatsko cvjećarstvo te će Ministarstvo poljoprivrede poduzeti sve kako bi se, sukladno izdanim ograničenjima i preporukama Stožera civilne zaštite i epidemioloških službi, hrvatskim cvjećarima omogućila prodaja i plasman njihovih proizvoda do kupaca i time osigurati opstojnost našeg cvjećarstva u ovim kriznim trenucima

Komentari

31.03.2020. 08:44h Zadnja izmjena: 31.03.2020. 08:49