potpisan ugovor

FOTO: Prostor bivše hemodijalize u bolnici preuređuje se za potrebe Sveučilišta Sjever

U prisustvu varaždinskog župana Radimira Čačića, ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić i rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković potpisali su ugovor o poslovno-stručnoj suradnji između Bolnice i Sveučilišta.
Objavljeno: 18.12.2019. 10:14

Zadnja izmjena: 18.12.2019. 11:15

Foto: Dario Jurčević

U prisustvu varaždinskog župana Radimira Čačića, ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić i rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković potpisali su ugovor o poslovno-stručnoj suradnji između Bolnice i Sveučilišta.

Tim će se ugovorom osigurat uvjeti za izvođenje nastave u prostorima Opće bolnice Varaždin u području visokog obrazovanja i znanosti za sTUDENTpotrebe studenata. Sveučilište Sjever će u sklopu ulaganja u Opću bolnicu Varaždin preurediti prostor bivše hemodijalize za stručne edukacije, radionice i druge oblike obrazovanja. Prostor se daje u najam na sljedećih 15 godina.

- Ovaj Sporazum znači da se već postojeća suradnja nastavlja sa realizacijom jednog prostora za nastavu unutar same bolnice gdje će obuka biti tamo gdje i mora biti -rekao je župan Čačić, dok je ravnatelj bolnice Nenad Kudelić istaknuo kako "bolnica u edukaciji studenata sudjeluje od početka rada Sveučilišta" te se ovim ugovor njihova suradnja još više produbljuje - Postoji jedan kronični problem nedostatka prostora zbog sve većeg broja studenata i jedino ispravno mjesto za edukaciju studenata iz područje medicine je upravo bolnica - rekao je Kudelić.

Rektor Sveučilišta dodao je kako prostor planiraju urediti do početka sljedeće akademske godine.

Komentari