mjerenje tlaka i šećera

Varaždinska bolnica uključila se u obilježavanje Svjetskog dana bolesnika

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.02.2018. 18:16

Zadnja izmjena: 08.02.2018. 18:22

U obilježavanje Svjetskog dana bolesnika i ove godine uključila se Opća bolnica Varaždin. Za sve zainteresirane korisnike bolničkih usluga tako je danas organizirano mjerenje tlaka i razine šećera u krvi, dok su medicinske sestre i tehničari na transfuzijskom odjelu darivali krv.

Ove godine akciji su se pridružili i buduće medicinske sestre i tehničari, učenici Srednje škole s pravom javnosti iz Maruševca, na što su iz OB Varaždin posebno ponosni jer se senzibiliziraju i potiču promišljanja o vlastitim mogućnostima sudjelovanja u skrbi oboljelih.

– U ovu akciju uključili smo se na poziv pomoćnice za sestrinstvo Anice Sekovanić i drago nam je što u njoj možemo sudjelovati. Inače se kao škola često priključujemo akcijama koje organiziraju bolnica ili Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a koje imaju za cilj preventivno djelovati po pitanju određenih bolesti ili se njima žele naglasiti važni datumi koji se tiču zdravlja – objasnila je Sanja Premec iz Srednje škole Maruševec.

Veliku zahvalu svim sudionicima akcije uputila je i voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu Gordana Jaklin.

– Medicinske sestre OB Varaždin, ali i sestre iz drugih ustanova s područja Varaždinske županije, kao i naši budući kolege koji su se uključiti u ovu akciju i na ovaj način pokazali su koliko su predani bolesnicima, te im se ja zahvaljujem na ovoj humanoj gesti koja nije sporadična. Naime, oni ne daruju krv samo danas, nego i inače, posebice kada nam nedostaje određene krvne grupe, oni su uvijek tu, predani u brizi za svoje bolesnike – kazala je Jaklin.

Uz akciju darivanja krvi zdravstveni djelatnici pridružit će se zajedno s bolesnicima svetoj misi, koju će u Službi za plućne bolesti i TBC Klenovnik, 18.2.2018. s početkom u 15.30 služiti varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

 

Komentari