grad ivanec

Obavijest o radovima koji će se širom obuhvata Aglomeracije izvoditi tijekom ožujka

Objavljeno: 06.03.2022. 16:07

Zadnja izmjena: 06.03.2022. 16:07

Nastavljaju se golemi radovi na EU projektu Aglomeracija Ivanec, vrijedni 28,8 milijuna eura.

Izvođačima okupljenim u Zajednici ponuditelja (tvrtke HIS Donja Višnjica, GK GRUPA Varaždin, Zagorje gradnja i Cestno podjetje Ptuj) lijepo vrijeme u veljači išlo je na ruku pa su, gdje god je to bilo moguće, obavljali radove na iskopima i polaganju kanalizacijskih kolektora.

Iz Ivkom-voda, investitora i nositelja radova, stiže obavijest o radovima koji će se širom obuhvata Aglomeracije izvoditi tijekom ožujka.

Etapa 1:

Za nastavak radova na gradnji transportnog kolektora kod tvrtke Wenker-Križanec u Industrijskoj zoni čekaju se rješenja koja se moraju usuglasiti s nadzornim inženjerom.

Ovog mjeseca počinju radovi na gradnji kolektora uz državnu cestu D35 i to od ulaska u naselje Kaniža prema ulasku u naselje Vuglovec, a nakon toga se radovi, također trasom uz državnu cestu, nastavljaju prema Ivancu.

Etapa 2:  

Trenutačno se dovršava polaganje kolektora u gornjem dijelu Kaniže (odvojci), a nakon toga kreću radovi u Gečkovcu (počinje se u donjem dijelu naselja, kod spomenika poginulim borcima).

Etapa 3:

U tijeku su radovi na polaganju kolektora 8 u Ulici Pahinsko i u Jaminama (donji dio), a tijekom ožujka radovi kreću prema Matoševoj ulici.

Etapa 4:

Ovog mjeseca kreću radovi u Ivanečkom Naselju na polaganju kolektora 15, radit će se uz željezničku prugu.

Etapa 5:

U ožujku se otvaraju aglomeracijski radovi u Jerovcu, a radit će se na polaganju kolektora 17 na trasi kanala uz rijeku Bednju (srednji dio).

Detalji aglomeracije

U sklopu Aglomeracije Ivanec predviđena je gradnja ukupno 36 km nove kanalizacije, dok će se još 4,2 km cijevi sanirati specijalnim postupkom (bez kopanja). Tijekom ovog mjeseca ovakvi su radovi predviđeni u Varaždinskoj, Kumičićevoj, Kovačićevoj i Trakošćanskoj ulici. Ove radove, vrijedne 1,1 milijuna eura, izvodi tvrtka Aktiv Global iz Zagreba.

Komentari