punom parom

Foto - Ovako teku radovi na jednome od trenutno najvećih gradilišta u županiji

Projekt je dobio status prioritetnog državnog projekta te je bio jedno od glavnih izbornih obećanja gradonačelnika Siniše Jenkača. Vrijednost projekta Istočne obilaznice iznosi oko 20 milijuna eura...
Objavljeno: 21.12.2021. 10:20

Zadnja izmjena: 21.12.2021. 10:44

Foto: eVaraždin

Donosimo vam fotografije sa zbivanja na trenutno jednome od najvećih infrastrastrukturnih zahvata u Varaždinskoj županiji: izgradnji istočne obilaznice u Novom Marofu, vrijednoj 150 milijuna kuna.

Nakon što je glavna trasa kojom će se obilaznica protezati – probijena, trenutno su u tijeku pripremni radovi za tri rotora, dva mosta i dva izlaza. Uz to, rade se 2,5-metarski propusti na potocima i pritocima te su izbetonirani piloti za temeljenje ceste zajedno s nosačima za mostove - jedan prema takozvanom Oštričkom Gmanju, a drugi na samoj trasi prema Bednji.  Položena je i kabelska kanalizacija dužinom cijele obilaznice za 2x110 kV dalekovod i trafostanicu. 

- Radovi se trenutno odnose na ogromne zahvate koji su pretpostavka za "finije" radove poput postavljanja rubnjaka i asfalta kojima će obilaznica poprimiti svoju vizuru. Otkako je probijena trasa teku radovi na širenju dionica, kao i izradi propusta na mjestu gdje će se nalaziti rotori. S obzirom na to da svi radovi teku prema terminskom planu, što je sreća, kraj radova očekujemo krajem iduće godine - rekao nam je gradonačelnik Siniša Jenkač.

20 milijuna eura

Istočna je obilaznica kao projekt osmišljena još 1987. godine, a njezina je izgradnja započela početkom ove godine. Uz nju će se protezati drvored i bukobrani te će ju dijeliti dva velika mosta dužine po 120 metara. Projekt je dobio status prioritetnog državnog projekta te je bio jedno od glavnih izbornih obećanja gradonačelnika Siniše Jenkača. Vrijednost projekta Istočne obilaznice iznosi oko 20 milijuna eura, odnosno oko 150 milijuna kuna, a radove izvode tvrtke "Zagorje Gradnja" i "Colas Hrvatska". 

Komentari